Waarschuwing: SCAM over basisinkomen

Ben je hier gekomen via facebook.com/stichtingnibasin/ of via brinkveenstra.com dan moet je oppassen. (sites inmiddels uit de lucht, maar ze gaan door, lees verder!) De personen die achter de voornoemde sites zitten hebben niets met een onvoorwaardelijk basisinkomen te maken. Ze proberen mensen warm te maken om met binarie opties te gaan handelen. Met een eerste inleg van 250euro die je waarschijnlijk nooit meer terug ziet, terwijl ze schermen met een maandinkomen van 20-30duizend euro.

Ze misbruiken de term basisinkomen en de website basisinkomen.nl. Ze zijn gemeld bij de Autoriteit Financiele Markten afm.nl, alwaar ze niet staan ingeschreven (verplicht bij handelen in opties) en ze zijn gemeld bij de fraudehelpdesk.nl.
Tevens is de domeinregistratiehandelaar op de hoogte gebracht van deze scam. Vooralsnog valt er bij facebook niets aan te doen.
Ook de Universiteiten van Maastricht en Nijmegen zijn op de hoogte en proberen de advertenties en de werving te stoppen omdat hun namen ook misbruikt worden.

Wil je meer weten over het ECHTE ONvoorwaardeijke Basisinkomen, ga dan naar http://basisinkomen.nl of naar http://basisinkomen.net

De Vereniging Basisinkomen heeft NIETS met deze scam te maken!

Lees onder het plaatje de werkwijzen

Ook de draad bij facebookgroup Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen

UPDATE! Maart 2017 ook de facebooksite facebook.com/De-1-Geheimen is een scam van dezelfde personen, trap daar ook niet in!


Lees ook deze blog: http://stoppenvoormijnvijftigste.nl/?p=310

De oplichting zat tamelijk sluw in elkaar. Dit zijn de  bevindingen van Jan (bedankt Jan)

1. Op Facebook werd een post getoond in mijn tijdlijn. Daarin werd een filmpje getoond van Rutger Bregman, die hier uiteraard zelf niet verantwoordelijk voor is. In de Facebook post staat dat twee studenten er in zijn geslaagd een Basisinkomen nu al mogelijk te maken. En dat je daar van kan profiteren. Je wordt opgeroepen een webinar bij te wonen waarin e.e.a. wordt uitgelegd. De link waar naar wordt verwezen is www.nutoegang.nl en die verwijst op zijn beurt weer naar http://www.onlinemeetingnow.com/register/?id=n3b54u0tpf (een screenshot van de Facebook-post vindt u in de bijlage)

2. Als je het linkje aanklikt beland je op een website waar inderdaad een (waarschijnlijk nep-)presentatie wordt voorgeschoteld van twee 'studenten' Brink en Veenstra die met hulp van een professor Veldeke een mogelijkheid hebben uitgedokterd die een Basisinkomen van ruim 3000 euro per maand mogelijk maken.

3. Ik ging Googlen en vond niks over de professor noch de beide studenten online, en toen wist ik dat het om een oplichtingstruc moest gaan. Er werd een kulverhaal over algoritmes en valutaverschillen opgelepeld en door geld over te maken kon je daar nu van meeprofiteren.

4. Een mail die ik ontving, omdat ik me voor het webinar had ingeschreven is afkomstig van raymondvandijk@inetd.nl

5. Als je naar het domein www.inetd.nl surft wordt je doorgestuurd naar de website http://basisinkomen.nl/. (is nu deze pagina geworden red.) Zo lijkt het net of deze Vereniging goedkeuring of medewerking verleent aan deze truc. De domeinnaam www.inetd.nl is geregistreerd door iemand met het emailadres infodinosaur@gmail.com. Dat kunt u zelf ook nazoeken bij SIDN ( Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) op www.sidn.nl

6. In het webinar wordt telkens verwezen naar het domein http://brinkveenstra.com/ waar je je moet inschrijven om mee te kunnen profiteren. Op die website moet je ook via iDeal je geld overmaken.

7. Een beetje Googlen leert dat het emailadres infodinosaur@gmail.com wordt gebruikt door iemand die zich Ricardo Anthonio noemt (kijk bijvoorbeeld hier: http://www.whoismind.com/whois/testgroep.com.html)

8. Meneer Anthonio is ook terug te vinden op Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=cmtaYEjLpgg In het filmpje legt hij uit dat hij heel veel geld verdient online. En : dit is precies dezelfde stem als degene die het webinar over BrinkVeenstra.com aan elkaar praat. Dus deze Ricardo Anthonio doet zich nu voor als een student die mensen aan een Basisinkomen kan helpen.

9. Meneer Anthonio heeft ook LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/ricardoanthonio

10. Meneer Anthonio heeft een bedrijf dat Convertu heet. Convertu staat volgens de KvK geregistreerd in Geleen, aan de Jos Klijnenlaan 92. Check hier: https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=566704350000

11. Overigens is voor het registreren van Convertu.nl ook weer het emailadres infodinosaur@gmail.com gebruikt. Dus daar zit dezelfde persoon- Ricardo Anthonio - inderdaad achter.


Op zich zijn er voldoende aanknopingspunten denk ik zo. Maar het is natuurlijk mogelijk dat er in Geleen niks te vinden is en dat meneer Ricardo Anthonio slimmer is dan dit. Hij heeft een behoorlijke reputatie van list en bedrog op zijn naam staan. En naast Geleen duikt de naam ook vaak op als gevestigd in Nijmegen en/of Maastricht.